Щось пішло не так: Марченко назвав головні прорахунки окупантів на півдні

Головні прорахунки російських окупантів на півдні України в тому, що вони були впевнені, що там живуть проросійсько налаштовані люди, які зустрічатимуть їх з прапорами, хлібом-сіллю, просити, щоб вони заходили у міста.

Але трошки щось пішло не так. Про це заявив командувач обороною Миколаєва у перші місяці війни, генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко в ефірі Апостроф TV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія провалила стратегічні плани Путіна в Україні ГУР

“Вони не розуміли, що ми дуже добре знаємо місцевість, що відіграло свою роль у захисті Миколаєва. Якщо ви знаєте, між Миколаєвом та Херсоном розташована дуже велика зрошувальна система. Просто так її не можна переїхати. Там є три мости, два з яких ми підірвали. Залишили один для проходу. Потім чекали на скупчення їхньої техніки та вдало її знищували”, зазначив.

Марченко вважає, що на півдні в окупантів замало зброї щоб прорвати оборону Миколаївщини. Він впевнений, що контрнаступ ЗСУ на Херсонщину та її звільнення це неминучий процес. Але до нього треба готуватися.

“Це не буде швидко, але це неминучий захід, і рано чи пізно він відбудеться”, наголосив Марченко.

Президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати південні регіони України. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військове керівництво має розробити плани звільнення.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим.

ЗСУ готуються до контрнаступу на Херсон. Цьому сприяють точкові удари захисників по складах боєприпасів російських військ у тимчасово захопленій Херсонській області.

Українські військові тісно співпрацюють з херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області.