У рф збирають найманців до полку, який фінансується мерією москви

У москві фінансують із міського бюджету власний «батальйон» найманців для війни проти України. Вербувальники та кандидати називають це формування «собянінським полком», від імені мера Сергія Собяніна.

Про це повідомляє російське видання «Медуза».

Попри московську приналежність підрозділу, влаштовуються в нього «насамперед не москвичі, а чоловіки з інших регіонів, навіть передпенсійного (аж до 60 років) віку».

Працівник видання, представившись претендентом на посаду рядового найманця, зв’язався з вербувальником. Телефонний номер останнього, за даними застосунків NumBuster та GetContact, належить Роману Висоцькому із позивним «Болгарін»: він повний тезка колишнього начальника штабу 9-го окремого штурмового мотострілецького полку «народної міліції» російських терористів «ДНР».

Тепер «Болгарін» представляється «командиром батальйону» у «собянінському полку», набір до якого розпочався 1 липня, додали у виданні.

«Підемо на Україну. Перший місяць вас злагоджуватимемо на полігоні Муліно, а коли підемо за «стрічку», там, відповідно, рядовий сержантського складу [отримує] понад 200 [тисяч рублів]. У цю суму входить доплата від мера Собяніна – 200 тисяч, яка розбивається на чотири виплати по 50. У військовій частині отримуєте картку ВТБ – виплати від москви надходитимуть туди», – розповів вербувальник.

Раніше ми писали, що росія офіційно не оголошувала мобілізацію з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Проте рф активно набирає бойовиків через центри зайнятості.

Також нагадаємо, що лідер країни-агресора путін намагатиметься швидко окупувати Луганську та Донецьку області, потім «приєднає» ці території до рф за допомогою фейкового референдуму, а контрнаступ України та спробу звільнити регіони кремль назве війною України проти рф та оголосить мобілізацію.