Держдума рф хоче «узаконити» крадіжку українського зерна

У росії мають намір узаконити крадіжку зерна та іншої української продукції. Для цього Держдума збереться на екстрене засідання.

Про це повідомляє сайт російської Держдуми.

Депутати Держдуми внесли законопроект №163025-8, яким пропонується спростити вивезення сільгосппродукції, внісши зміни до закону «Про митне регулювання». Його хочуть розглянути екстрено вже 15 липня.

Тобто, як пояснюють це у рф, зараз вивезенню українських товарів та продуктів з територій, які окупували російські війська, заважають так звані «митники».

Вони нібито оформлюють продовольчі вантажі з самопроголошених «ДНР», та «ЛНР» та інших окупованих територій “протягом тривалого часу”.

«В результаті таких заходів і нездійснення вільного пропуску фермерів через державний кордон, подальше ввезення вантажів, що особливо швидко псуються, стає безглуздим», – зазначають в Держдумі.

Таким чином, країна агресор хоче додати до свого митного закону окремий розділ, де з’явиться стаття, яка нібито «узаконить» ввезення українських товарів до Росії з «ДНР», «ЛНР» та інших окупованих територій на основі так званого «права Євразійського економічного союзу».

Раніше ми писали, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у телефонній розмові з путіним закликав його негайно забезпечити коридор у Чорному морі для вивезення українського зерна.

Також нагадаємо, що російські окупанти на тимчасово захоплених територіях Запоріжжя намагаються поновити вивезення українського зерна.