В окупованому Маріуполі рашисти збили власний безпілотник

У тимчасово окупованому російськими військами Маріуполі, загарбники збили власний безпілотник.

Про це у Тelegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Окупанти збили власний безпілотник у Маріуполі. На ділянці між Лівобережним районом та Каліновкою вночі окупанти збили власний безпілотник. З переляку і для приховування власного страху й виправдання, поширюють плітки про збиту «Точку У», – написав Андрющенко.

Він зазначив, що страх викликаний формуванням складів БК (боєкомплектів) у Кальміуському районі та відстанню менш 100 кілометрів від лінії фронту на північний схід у напрямку Вугледару.

«HIMARS (високомобільна американська ракетна артилерійська система – ред.) не дає спокою навіть там, де окупанти вважають глибокий тил. І це абсолютно справедливе побоювання», – додав радник мера.

Зазначимо, що агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто фактично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті тільки офіційно загинули близько 22 тисяч мирних жителів. Понад 50 тисяч – депортовані в росію та на тимчасово окуповані території Донецької області. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тисяч жителів.

Зокрема, окупанти змушують маріупольців розбирати завали за їжу.

Також російські окупанти почали викрадати у жителів міста автомобілі. Водночас, «військова комендатура» відмовляється шукати транспорт.

Крім того, в Маріуполі почалася чергова хвиля прихованої мобілізації.

У сквері в центрі міста загарбники займаються мародерством – демонтували дитячий майданчик і гранітну плитку та вивезли її у тимчасово окупований Донецьк.