Працює HIMARS: у Луганську військова частина окупантів розлетілась вщент

Збройні сили України продовжують завдавати ворогу колосальних втрат.

У тимчасово окупованому Луганську бійці знищили військові частину і склад окупантів за допомогою американських реактивних систем залпового вогню HIMARS. Про це повідомив радник керівника Офіса президента Олексій Арестович у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар ЗСУ по Новій Каховці: Хлань озвучив втрати ворога

“За своєю традицією російські війська розмістили у Луганську одночасно військову частину та склад боєприпасів. Наслідки цього жесту доброї волі я навіть не беруся уявити. “Другу армію світу” перетворює на двохсоту маленький, симпатичний HIMARS”, написав Арестович.

HIMARS − це високомобільна реактивна система залпового вогню. Призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів.

Вона несе шість ракет для залпового вогню чи одну ракету на п’ятитонній вантажівці. Систему розробили як малу, мобільну РСЗВ з можливістю “стріляйітікай”.

Увечері 11 липня Збройні сили України вдарили по складу боєприпасів загарбників у Новій Каховці. Почалася детонація та пожежа. Повідомлялося, що на момент удару на базі був великий автопарк техніки окупантів. Зокрема, понад 40 бензовозів.

12 липня ЗСУ знищили шість російських складів з боєприпасами. Ворожі склади зброї вдалося знищити на півдні України та в тимчасово окупованому Донецьку.

10 липня ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ знищили пункт управління Росгвардії під Херсоном, а також чотири склади з боєприпасами в різних районах області.