“Собянінський полк”: у Москві набирають найманців для “спецоперації”

У Москві формують військовий підрозділ з найманців для участі у війні проти України.

Вербувальники й самі найманці називають його “собянінським полком”, оскільки підрозділ частково фінансується з бюджету російської столиці, пише “Медуза”.

Зазначається, що набір у “собянінський полк” почався 1 липня. Здебільшого в нього записуються жителі інших регіонів Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжий “вантаж 200”: ЗСУ ліквідували “еліту” армії Росії

Записатися у полк можуть чоловіки віком до 60 років. Їм обіцяють платити понад 200 тис. руб. щомісяця. Найманці протягом місяця проходитимуть підготовку на полігоні Муліно у Нижньогородській області, після чого їх відправлять в Україну, за даними видання.

Одним з вербувальників у “собянінський полк” є Роман Висоцький на позивний “Болгарин” повний тезка одного з колишніх командирів “Народної міліції” так званої ДНР. Він називає себе “командиром батальйону” у “собянінському полку”.

Мер Москви Сергій Собянін з початку війни в Україні майже не висловлювався про “спецоперацію”. За інформацією російських ЗМІ, він намагається дистанціюватися від воєнних дій і займатися справами міста.

Водночас Собянін підписав угоди про співпрацю з так званими ЛДНР, а Москва взяла “шефство” над окупованими Донецьком і Луганськом у питанні фінансової допомоги.