Окупанти обстріляли всі українські аеропорти. Деяким “прилітало” по чотири рази

З початку повномасштабного вторгнення Росія обстріляли всі аеропорти України.

Деякі з них потрапляли під удар по декілька раз. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Ступінь пошкоджень аеропортів України різний.

“Десь пошкоджені злітні смуги, десь термінали, десь обладнання або заправні комплекси. Але точно можна сказати, що всі аеропорти були обстріляні десь два, десь три, а десь і чотири рази”, розповів Кубраков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакомпанія лоукостер Ryanair підвищить вартість квитків

Більшість із них були обстріляні в перші години війни. І, ймовірно, росіяни таким чином не хотіли послабити український економічний потенціал.

“Думаю, це більше було пов’язано не з економікою. З економікою, напевно, у другу чергу. Росіяни намагалися влучати у радіолокаційне обладнання, але влучали вже куди могли. Ми бачимо, що вся їх “високоточна” зброя, яка стріляє нібито тільки по військових, чомусь через раз потрапляє по цивільних об’єктах, і аеропорти не виняток”, зазначив міністр.

Бійці Сил спеціальних операцій ЗСУ з воїнами тероборони та Нацполіції не лише втримали Миколаївський міжнародний аеропорт, а й відкинула ворога і завдали йому чималих втрат. Невідомими подробицями оборони аеропорту Миколаєва поділився оператор ССО.