Харків з областю атакували ракетами та артилерією: є загиблі й поранені

Терор мирного населення Харківщини з боку російських окупантів триває.

Вчора ворог обстріляв Індустріальний та Немишлянський райони Харкова, заявив вранці 13 липня голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. П’ятеро людей отримали поранення.

“Зараз вони перебувають у лікарні та отримують усю необхідну допомогу, їхній стан стабільний, загрози життю немає. Вночі по Харкову намагалися завдати ракетного удару, але наші ЗСУ зробили все, щоб бєлгородський “гостинець” від сусідів “загубився дорогою”. Потерпілих немає”, йдеться в повідомленні.

Росіяни завдали артилерійських ударів по населених пунктах Харківського, Богодухівського, Ізюмського та Чугуївського районів області. Ворог пошкодив приватні будинки та господарчі споруди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни накрили Харківщину ракетами й артилерією: є загиблі та поранені

“Протягом доби в Харківській області поранення від російських обстрілів отримали п’ять мирних мешканців: двоє людей у Харківському районі, одна особа в Богодухівському та ще дві людини в Ізюмському. У Слатиному Харківського району загинув 55-річний чоловік. Також поранення дістали 30-річний чоловік та 60-річна жінка”, додав Синєгубов.

На території області тривають активні бойові дії. На Харківському напрямку ворог зосереджений на обороні утримуваних позицій. У районі Ізюма окупанти вели штурм у напрямку Довгенького. Захисники України дали ворогу відсіч, змусивши того відійти з втратами.

Вчора російські окупанти обстріляли Харків близько 13:30. Вранці росіяни випустили по місту три ракети. Одна влучила у житловий будинок в Основ’янському районі.

З-під завалів співробітники ДСНС врятували 86-річну жінку.

Уранці 11 липня російські нападники вдарили по Харкову з реактивних систем залпового вогню. За останніми даними, загинули шестеро людей. Ще 31 отримала поранення.

Під вогнем окупантів опинилися лише цивільні споруди Харкова. Накрили вогнем з артилерії житлові масиви Київського й Салтівського районів міста.

Серед загиблих 17-річний хлопець із батьком, які під час обстрілу шиномонтажу проїжджали повз нього на авто. Від вибуху їхні тіла понівечені.

Минулого тижня окупанти випустили по місту ракету типу “Іскандер”. Поранені шестеро цивільних.