BMW вводить щомісячну передплату на окремі опції авто

Німецький автовиробник BMW почав вводити щомісячну підписку на окремі опції автомобілів – такі, як підігрів сидінь. Вартість послуги становить приблизно $18 на місяць, але є можливість підписатися на рік ($180), три роки ($300) або придбати «необмежений» доступ за $415.

Коли саме BMW почала запроваджувати мікротранзакції, незрозуміло, але окремі медіа повідомили про її запуск у Південній Кореї цього тижня, пише The Verge .

Водночас BMW повільно впроваджує опції за підпискою з 2020 року. Підігрів сидінь доступний в онлайн-магазинах BMW у таких країнах, як Велика Британія, Німеччина, Нова Зеландія та Південна Африка.

У 2020 році BMW повідомила, що операційна система нових автомобілів дозволятиме здійснювати мікротранзакції за такі опції, як автоматичне перемикання дальнього світла й адаптивний круїз-контроль. Клієнти тоді засудили цей крок як жадібність і вимагання.

Послуга BMW є інноваційною, тому що раніше обмеження були апаратними, а не програмними. У випадку з підігрівом сидінь власника BMW функціонал уже вбудовано у машину, але активувати його можна тільки за гроші. За видалення програмного блоку також потрібно буде заплатити.

Інші функції, які пропонує BMW тільки за підпискою (згідно з британським онлайн-магазином), включають підігрів керма (від $12 на місяць), запис відео з реєстратора ($235 за безліміт), пакет IconicSounds Sport, що імітує звуки двигуна (за одноразову плату $117).

Раніше повідомлялося, що американська компанія Tesla у другому кварталі 2022 року на 18% скоротила постачання авто у порівнянні із першим кварталом – до 254 695. У червні виробництво досягло місячного мінімуму за історію Tesla.

Виробник автомобілів Volvo Group проведе скорочення співробітників у рф протягом року. Наразі вона виробляє вантажівки на заводі у Калузі, він перебуває у простої.

Продавати «автошедеври», яким «аналоговнєт» наразі все складніше автодилерам країни-агресора. Продажі російського автовиробника «АвтоВАЗ» за підсумками першого півріччя 2022 року впали майже втричі (62,7% р/р), червневі продажі компанії скоротилися в 5,4 раза в річному вимірі (на 81,3% р/р).