Як питання «скільки триває сучасна українсько-російська війна» стало тригером

Питання скільки ж триває сучасна українсько-російська війна волею обставин стало тригерним подразником.

Ті, хто вважає, що для нього війна почалась 24 лютого 2022 піддаються емоційній обструкції тими, хто живе в у воєнній реальності з квітня 2014, коли почалась антитерористична операція.

Іноді це нагадує тупотіння ногами і безсоромне нав‘язування своєї глибини розуміння подієвої картини, іноді – просто бажання достукатись до тих, хто не помічав бойові втрати і жертви до 2022.

Людина – істота егоїстична. Природньо, коли війна безпосередньо зачепила її комфорт, статки, життя рідних – вона об‘єктивувалась у персональнй свідомості.

Коли ж бої у 2014 для неї були десь там під Іловайськом, то максимум – хвилина роздумів і ритуальна галочка співчуття, але і це було для багатьох надто. Особливо для тих, хто паразитував на державних коштах і вибудовував на їх базі особисту розкіш.

Тепер же бути потеріпилим від війни і дотичним до спільного горя стало важливо для всіх. Навіть для тих, хто продовжує уникати національної самоорганізації на підтримку України та її армії. Хоча, є навіть такі, які навіть словом не здатні до цього після ракет, кадрів смертей і руйнувань.

Насправді, у правовому полі навіть нинішні події юридично не кваліфіковані як війна, що надзвичайно зручно для багатьох. РФ нам війни не оголошувала. Так само як і ми їй. Тому в обігу юристів ці події кваліфікуються як повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Майбутнє, звісно, розставить всі крапки щодо назв, кваліфікацій та характеристик.

Але вважаю, що все-таки є суттєва різниця між першою гарячою війною України і РФ 2014-2015 рр. (від анексії Криму до Мінського комплексу заходів), окопною фазою збройного протистояння 2015-2021 рр. з перманентними переговорами і повною гарячою українсько-російською війною 2022 р., яка може стати передумовою до Третьої світової.

Матеріал опубліковано мовою оригіналу. Джерело: Facebook.