У Білорусі помічають активне переміщення військової техніки

У Республіці Білорусь продовжують фіксувати активний рух військової техніки. Також помічено чергові навчання.

Протягом 11-12 липня помітили, що в Білорусі активно переміщують військову техніку. Про це повідомила моніторингова група “Беларускі Гаюн” вранці в середу, 13 липня.

За їхніми даними, увечері 11 липня зафіксували п’ять КамАЗів з польовими кухнями. Вони рухалися в бік Мозиря Гомельської області, що на кордоні з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог імовірно шукає позиції ЗСУ біля Білорусі подробиці

Також трасою М5 у бік Мар’їної гірки з боку Мінська рухався білоруський тентовий МАЗ. Зафіксували і проїзд “Уралу” збройних сил РБ трасою М4 до Мінська.

Трасою М6 біля Ракова у бік Гродно рухалися два КамАЗи з радіолокаторами, Кунг супроводу ЗС РБ. Ще один тентовий МАЗ ЗС РБ рухався трасою М1 з боку Мінська у бік Бреста.

В Єльську Гомельської області 12 липня з 12:00 до 19:00 знову чули навчання неподалік селища Забоз’є.

Розмови про можливе вторгнення білоруської армії в Україну не стихають від 24 лютого. Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заперечує це. Нещодавно заявив, що Білорусь “не хоче воювати з Україною”. На його думку, українська сторона “зацікавлена, щоб виставити Росію та Білорусь фашистами”. Лукашенко вважає, що його країну нібито намагаються втягнути у війну в Україні.

3 липня диктатор заявив, що він підтримує повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардує військові та цивільні цілі, обстрілює територію України ракетами, здійснює десантування, використовує гелікоптери.