МЗС Німеччини: вести переговори з росією неможливо

Міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок не бачить жодної можливості вести з рф будь-які переговори щодо завершення війни, а також відкидає заклик деяких земляків про негайне припинення вогню й постачання Україні озброєнь. Про це вона заявила в інтерв’ю Stern.

«Про що можна вести переговори з тим, хто не готовий домовитися навіть із Червоним хрестом про гуманітарні коридори для евакуації цивільних?» – висловилася Бербок. І нагадала, що у неї не було прямого зв’язку з російським колегою лавровим з самого початку війни. Отже, вона взагалі сумнівається, що лавров зберіг якісь повноваження з розв’язання питань російської зовнішньої політики.

Відповідаючи на питання про її оцінку відкритого листа деяких німецьких діячів із закликом до фактичної капітуляції України, завуальованим під «припинення вогню», Анналена Бербок заявила, що «на місці українців сприйняла б цей лист як наївний».

Раніш ми писали, що німецька сторона опублікувала повний список військового обладнання та зброї, що є включеним до пакету військової допомоги Україні на нинішній рік. ДО списку, зокрема, увійшли самохідні гаубиці Panzerhaubitzen 2000, гранатомети, легкові та вантажні автомобілі, мобільний госпіталь, запчастини до винищувачів МіГ-29.

Також ми повідомляли, що Німеччина обіцяє повністю припинити закупівлі російського вугілля 1 серпня, а російської нафти – з 31 грудня.