Закрите опитування Кремля: всього 30% населення росії проти війни з Україною

Згідно із закритим опитуванням для Кремля, 30% населення росії виступає за негайне припинення війни в Україні.

Особливо високий відсоток ворогів війни серед молоді, повідомляє «Медуза».

Згідно з результатом опитування ВЦВГД, 30% респондентів вважають, що бойові дії потрібно зупинити якнайшвидше. Ще 13% важко відповісти, 57% опитаних вважають, що війну треба продовжувати.

При цьому у групі 18-24 року за припинення війни виступають 56%, за продовження – лише 19%. У віковій групі 25-34 років закінчення війни підтримують 43%, продовження – 41%. Найбільший відсоток прихильників війни серед тих, хто старший за 60 років, — 72%.

Що стосується регіонального розрізу, то в Москві та Санкт-Петербурзі припинення бойових дій хочуть близько 40% респондентів, а 48% виступають за їхнє продовження. Найбільше прихильників війни – в інших російських мільйонниках.

Також повідомляється, що серед інтернет-аудиторії противників війни в Україні 47% респондентів, а серед телеаудиторії – лише 22%.

Російський соціолог Григорій Юдін вважає ці результати передбачуваними.

«Це війна старих і силовиків, які хочуть замкнути країну в минулому», – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що 59% європейців назвали пріоритетом захист загальноєвропейських цінностей, таких як свобода й демократія, навіть якщо це вплине на ціни та вартість життя.

89% українців вважають єдиним прийнятним сценарієм закінчення війни повернення всіх територій включно з Кримом і Донбасом.

Ставлення до росії та її президента владіміра путіна у світі суттєво погіршилось на тлі розпочатого широкомасштабного вторгнення в Україну, свідчать дані останнього міжнародного опитування Pew Research Center.