На окупованих територіях продовжать знищувати колаборантів — розвідка Британії

Переслідування і знищення колаборантів українськими партизанами на тимчасово окупованих територіях України, ймовірно, посиляться.

Про це повідомили у зведенні розвідки Великої Британії.

Розвідники заявляють, що росіяни продовжують прагнути зміцнити контроль за окупованими територіями України, щоб підірвати легітимність української держави. Вони згадали указ російського диктатора володимира путіна, що спрощує здобуття російського громадянства для українців.

Антиросійські настрої на захоплених рф територіях переслідують російських чиновників і колаборантів — британці наводять як приклад вбивство гауляйтера Великого Бурлука в Харківській області, якого підірвали в машині 11 липня.

Переслідування колаборантів на окупованих територіях, ймовірно, посилюватимуться, що поглибить серйозні проблеми росіян, а також потенційно посилить тиск на вже скорочені військові формування, вважають у британській розвідці.

Правоохоронці порушили наразі понад 900 кримінальних проваджень за новою статтею про колабораційну діяльність під час війни.

Правоохоронці повідомили про підозру мешканцю Запорізької області, який став на Дніпропетровщині корегувальником вогню російсько-окупаційних військ.

У тимчасово окупованому Великому Бурлуку Харківської області в результаті підриву автомобіля ліквідували призначеного російськими окупантами на посаду керівника Євгена Юнакова.