У РНБО заявили про подальші наміри України щодо звільнення своїх територій

Україна звільнить усі окуповані росіянами території, питання лише у термінах та черговості.

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

За його словами, президент Володимир Зеленський дав завдання звільнити усі тимчасово окуповані території, а не лише південь України.

«Звичайно, ми не можемо звільнити всі території в один момент, але президент поставив завдання звільнити всі наші території, питання лише у часі та черговості», – сказав Данілов.

Він зазначив, що знищення складів боєприпасів, штабів та баз зберігання техніки росіян – це результат роботи високоточної зброї, яку Україна почала отримувати від союзників, мабуть, маючи на увазі ракетні системи HIMARS.

Щодо деокупації півдня України Данілов заявив, що все залежатиме від військового командування.

«Не думаю, що російська армія відступатиме, ініціатива буде за нашими військовими. Вони все тримають у таємниці і розроблятимуть плани, цивільні не повинні коментувати операції зі звільнення територій», – зазначив секретар РНБО.

Данілов також наголосив, що виступає проти формулювання «деокупація», коли йдеться про звільнення територій, заявивши, що головною метою України є «знищення агресора та окупанта на нашій землі».

Раніше ми писали, що у Пентагоні відзначили, що збройні сили України успішно використовують реактивні системи залпового вогню HIMARS у війні проти росії.

Також нагадаємо, що збройні сили України оприлюднили відео, як Сили спецоперацій знищили колону техніки російських окупантів з кількома РСЗВ.

Україна отримала лише 10% реактивних установок залпового вогню HIMARS, необхідних для успішного контрнаступу.