Війна в Україні: побільшало вбитих та поранених окупантами дітей

Внаслідок повномасштабної агресії Російської Федерації в Україні 349 дітей загинули та понад 652 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Це дані на ранок 13 липня, повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

“Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях”, нагадали у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія з новою силою вдарила по Донеччині: багато загиблих і поранених

Найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій 352, Харківській 190, Київській 116, Чернігівській 68, Луганській 61, Миколаївській 53, Херсонській 52, Запорізькій 31.

“Під час проведення аварійно-рятувальних робіт в місті Часів Яр Донецької області після обстрілів виявили тіло 9-річного хлопчика. 12 липня в місті Сіверськ Донецької області внаслідок обстрілів поранено двоє хлопчиків 2 та 17 років. Дворічна дитина в тяжкому стані”, додали в ОГ.

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2126 закладів освіти. З них 216 зруйновані вщент, за даними прокурорів.

10 липня російські окупанти поцілили ракетами з “Ураганів” у житлову п’ятиповерхівку у Часовому Яру. Під завалами опинилися понад 30 мирних людей.

На вечір 12 липня було відомо вже про 45 загиблих, яких витягнули рятувальники з-під завалів багатоповерхівки.