Німеччина призначила дати припинення імпорту російського вугілля і нафти

Німеччина повністю припинить закуповувати російське вугілля 1 серпня, а російську нафту – з 31 грудня, що ознаменує серйозну зміну джерела енергопостачання країни.

Як  заявив заступник міністра фінансів Німеччини Йорг Кукіс, ключовим завданням німецького уряду є заповнення величезної прогалини, яка залишиться, коли Європейський Союз відмовиться від 158 мільярдів кубометрів російського газу, повідомляє Reuters.

За словами Кукіса, раніше росія поставляла до Німеччини 40% вугілля і 40% нафти від річного споживання країни. Він додав, що зараз Німеччина шукає альтернативу російським поставкам — такою альтернативою можуть стати США і Катар.

«Всім, хто знайомий з історією нафтопроводу «Дружба», який вже був інструментом впливу СРСР на Східну Європу, знають, що позбутися цієї залежності — справа не тривіальна, але ми цього досягнемо за кілька місяців», — заявив Кукіс.

Напередодні повідомлялося, що росія тимчасово зупинить роботу газопроводу «Північний потік‎», яким агресор постачає газ до країн Західної і Центральної Європи, на планове обслуговування. На тлі енергетичного шантажу, у ЄС побоюються, що рф скористається ремонтом для повного припинення постачання газу.

Нагадаємо, незважаючи на заперечення української сторони, Канада поверне Німеччині російську газову турбіну, яку москва називає критичною для надходження природного газу до Європи. Про відповідне рішення у суботу, 9 липня, оголосив міністр природних ресурсів Джонатан Вілкінсон.

Україна виступає проти передачі Канадою турбіни компанії «Газпром» для поставок природного газу до Німеччини, оскільки цей крок суперечить санкціям стосовно рф.