Зеленський наказав звільнити всю Україну – Данілов

Президент Володимир Зеленський наказав військовим звільнити всю територію України від російських окупантів.

Мова йде не лише про Херсонську область, сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі “Радіо Свобода”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Незабаром Путін віддасть наказ про новий наступ” що пише про нас світова преса

“Мова йде про деокупацію всієї країни. І коли президент ставить завдання нашим військовим, мова йде про всю Україну. Звичайно, ми не можемо одномоментно звільнити всі території, але верховний головнокомандувач ставить завдання, щоб всі наші території були звільнені від агресора. Питання тільки часу і черговості”, зазначив він.

Вибухи на російських складах під Херсоном – наслідок роботи високоточної зброї, каже Данілов.

“Завдання Російської Федерації – це знищення нас як країни, знищення вищого політичного керівництва нашої країни, і щоб наша країна припинила існування”, додав секретар РНБО.

Президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати південні регіони України. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військове керівництво має розробити плани звільнення.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим.

ЗСУ готуються до контрнаступу на Херсон. Цьому сприяють точкові удари захисників по складах боєприпасів російських військ у тимчасово захопленій Херсонській області.

Українські військові тісно співпрацюють із херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області.