Окупанти безуспішно атакували, зазнали втрат і накивали п’ятами: зведення Генштабу

росіяни спробували кілька разів штурмувати населені пункти на Харківському та Слов’янському напрямках. Однак через зворотній удар військових, загарбники змушені були відійти. А на деяких ділянках фронту окупанти зазнали втрат і втекли.

Про це повідомляється у зведенні Генштабу ЗСУ на 18:00 12 липня.

Триває 139 доба російського вторгнення. Зараз ситуація на фронті така:

  • На Волинському та Поліському напрямках не виключається активізація ведення розвідки з метою уточнення позицій та характеру діяльності наших військ у прикордонних з республікою білорусь районах.
  • На Сіверському напрямку з метою демонстрації присутності, сковування дій підрозділів Сил оборони в прикордонних районах Брянської та Курської областей противник продовжує утримувати підрозділи збройних сил РФ. Артилерія обстріляла населені пункти Сумської та Чернігівської областей.
  • На Харківському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли міста Харкова та інших населених пунктів регіону. Окупанти намагалися витіснити наші війська з району Дементіївки, проте ЗСУ успішно відбили кілька штурмів зазначеного села та змусили ворога відійти.
  • На Слов’янському напрямку підрозділи противника вели штурмові дії з метою покращення тактичного положення поблизу Краснопілля, Довгенького, Мазанівки та Іванівки. Українські воїни завдали окупантам значних втрат та змусили їх тікати.
  • На Бахмутському напрямку при спробі просунутися в напрямку Спірне – Івано-Дар’ївка ворог зазнав втрат від кинджального вогню наших захисників та хаотично відійшов.
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник, з метою сковування дій наших військ, продовжує обстріли наших позицій із наявного наземного озброєння вздовж всієї лінії зіткнення. Також завдав авіаудару поблизу Новоандріївки.
  • На Південнобузькому напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Активізував ведення повітряної розвідки.

Корабельне угруповання противника продовжує блокування цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря. У готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України противник утримує 6 носіїв високоточної зброї.

Нагадаємо, 10 липня зранку ЗСУ двічі вдарили по військовій базі росгвардії у тимчасово окупованому Херсоні. Були дві хвилі прильотів на територію військової частини: о 5 ранку та о 10 ранку. Захисники спалили тилові бази ворога на півдні за допомогою американських реактивних систем HIMARS.

Внаслідок атаки загинув командир російської 20-ї мотострілецької дивізії (Волгоград) Олексій Горобець. Крім того, під час удару міг загинути чи отримати поранення один із топ-офіцерів рф, полковник Олександр Нечипуренко.

А ввечері 11 липня ЗСУ знищили великий склад боєприпасів і парк автотехніки росіян у тимчасово окупованому місті Нова Каховка на Херсонщині.

В Офісі президента Зеленського назвали три складові для успішного контрнаступу ЗСУ та звільнення тимчасово окупованих територій.