Підраховано, скільки держава втратила через звільнення імпорту від мита

За час дії закону про скасування мита на імпорт товарів бюджет недоотримав митних платежів на суму 42,6 млрд грн. Із них понад половину припадає на ввезення авто.

Про це написав голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев. «За час дії закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану» під час митного оформлення товарів, визначених у цьому законі, було надано пільг із сплати митних платежів на суму 42,6 млрд грн», – повідомив Гетманцев. Із цієї суми 26,1 млрд грн припадає на транспортні засоби громадян, а 16,5 млрд грн – на товари, що ввозилися підприємствами.

Нагадаємо, Верховна Рада України повернула мита та оподаткування на імпортні товари й розмитнення авто. Нові правила почали діяти з 1 липня поточного року. Законопроєкт №7418 підтримали одразу у двох читаннях.

У Нацбанку назвали відновлення мит і податків на імпорт товарів і послуг важливим кроком на шляху до повернення здатності валютного ринку для самобалансування.