рашисти обстріляли туристичну мекку Харківщини, багато постраждалих

російські військові обстріляли мирне населення на горі Кременець у тимчасово окупованому місті Ізюм Харківської області. Один чоловік загинув, 10 поранені.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора, обстріл стався 8 липня, близько 14.00.

«Військовослужбовці країни-агресора обстріляли гору Кременець в м. Ізюм, на якій в цей час перебували місцеві жителі. Наразі відомо про одного загиблого чоловіка, ще близько десяти людей поранено. Дані про постраждалих уточнюються», – йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Зазначимо, що гора Кременець є пам’яткою Ізюму Харківської області. Розташована у південній частині міста, на правому березі річки Сіверський Донець. Висота гори становить 218 метрів над рівнем моря. До війни її відвідували тисячі туристів з усієї України.

Нагадаємо, у березні в місті Кремінна на Луганщині російські військові з танку впритул розстріляли будинок для людей похилого віку. Загинули близько 60 осіб. Днями окупанти влаштували демонстративне поховання частини жертв цього обстрілу у тимчасово окупованому Луганську, аби люди не оприлюднили інформацію про цей воєнний злочин.

9 липня рашисти вдарили  з комплексу «Іскандер» по місту Часів Яр на Донеччині. Ракети влучили у п’ятиповерхівку і зруйнували два під’їзди будинку. За останніми даними, загинули 43 людини, врятовані 9 осіб. Розбір завалів триває.

Також вранці 9 липня російські військові з Херсонщини обстріляли з систем «Ураган» Інгулецький район Кривого Рогу. Ракети вдарили по житлових кварталах, пошкоджено будівлі, одна людина загинула.