У Києві затримали колишнього нардепа, який вимагав $10 тисяч за вплив на суддів

У Києві затримали колишнього народного депутата України, якого підозрюють у вимаганні 10 тисяч доларів США за вплив на суд.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

«За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва затримано колишнього народного депутата України за фактом вимагання неправомірної вигоди за вплив на прийняття ішення суддями», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці традиційно не називають прізвище екснардепа, але за даними УП, йдеться про Артура Білоуса (був нардепом ІІІ скликання Верховної Ради від «Народно-демократичної партії»)

Згідно з матеріалами слідства, колишній народний депутат вимагав від представника підприємства неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч доларів США, обіцяючи вплинути на прийняття позитивного рішення у цивільній справі суддями одного з районних судів м. Києва та апеляційного.

Вказано, що екснародного обранця затримали «на гарячому» під час одержання частини неправомірної вигоди у сумі 92 500 гривень.

Раніше ми писали, що в Україні судитимуть голову однієї із громадських організації, який намагався підкупити народного депутата через його помічника.

Також нагадаємо, що підполковник вимагав від підлеглого солдата «щомісячну винагороду» у сумі 50 тис. грн за нестворення перешкод у службі.