На Херсонщині ЗСУ вийшли на зручні позиції для контрнаступу: мости – під вогневим контролем

Контрнаступ на Херсонщині: ЗСУ вийшли на позиції, звідки можуть здійснювати вогневий контроль мостів через Дніпро; також намітився прогрес на новокаховському напрямку.

Українські захисники знищують командні пункти росіян. Крім того, на Запоріжжі й Херсонщині періодично вибухають склади окупантів і автівки зрадників. Так, вночі 11 липня 2022 року ЗСУ нанесли удар по складах рашистських окупантів у місті Нова Каховка Херсонської області. Вибух стався близько 22:20. У телеграм-каналах повідомляється, що удар був нанесений по місцях зосередження складів пального та боєприпасів окупантів.

Крім того, на півдні ЗСУ вже вийшли на зручні для контрнаступальних дій рубежі.

ЗСУ успішно просуваються вглиб окупованих територій Херсонської області. При цьому українські військові дотримуються тактики уникнення жертв серед цивільного населення.

Невипадково речники Генштабу ЗСУ заявили про те, що мирні мешканці мають покинути окуповані території Запорізької і Херсонської областей, щоб дати можливість ЗСУ наносити точкові ураження по місцях скупчення російських окупаційних сил. І відповідно унеможливити жертви серед цивільних. Подібна заява може означати, що ЗСУ мають плани просування не тільки територіями Херсонщини, а й на Запоріжжі.

Також зверну увагу, що на Запорізькому напрямку передислоковано, за різними оцінками, від 6 до 10 БТГр противника.

Разом із тим, можемо говорити про те, що лінія фронту у Запорізькій області відсунута на відстань до 15 км. У напрямку Кривого Рогу вдалося відтиснути лінію зіткнень на дистанцію до 50 км. А говорячи про Херсонщину, ЗСУ вже дійсно можуть здійснювати вогневий контроль мостів, що дає можливість українським військовим фактично нависати над логістичним забезпеченням окупаційної армії.

До безумовно позитивних новин відноситься визволення селища Іванівка, знищення тилових баз окупантів у Новій Каховці і відповідно просування ЗСУ у новокаховському напрямку.

Це – одна з ключових цілей Збройних сил України, взяття контролю над Новою Каховкою. Нас цікавить дамба й унеможливлення подачі води в анексований Крим. Якщо ми вирішимо це питання, можемо говорити про якісний злам у військовому протистоянні.

Зауважу, що метою одного з планів військової агресії російської федерації була побудова так званого сухопутного коридору з територій анексованого півострова до ОРДЛО плюс вирішення проблеми забезпечення водою Криму. Тому взяття ЗСУ під контроль Нової Каховки фактично зірве досягнення кремлем двох своїх глобальних цілей.

Нагадаю, у ніч на 11 липня мешканці Таврійська могли чути вибухи. За попередньою інформацією, це ЗСУ обстріляли командний пункт росіян в місті. 

Матеріал опубліковано мовою оригіналу.