лукашенко розказав, як він врятував росію від удару Заходу

Білоруський диктатор виступив перед своїми військовими із низкою заяв та погроз, присвячених війні.

Як повідомляє телеграм-канал Пул первого, що висвітлює діяльність лукашенка, у своїй промові він вкотре заявив про плани «фашистав» із НАТО напасти на росію «через Україну і через Білорусь». «Під виглядом підсилення захисту Європи і різного роду оборонних навчань країнами НАТО формується «броньований кулак», який очевидно створюється не для захисту. Військові це бачать. Більше того, в останній час (і ми це детально обговорювали вчора з президентом рф) розробляються стратегічні плани нападу на росію. І головний напрямок удару (історія повторюється) через Україну і через білорусь», – сказав він, додавши, що «інтуїтивно» зрозумів це ще у лютому, тому дав наказ військовим розробити операцію з прикриття західного кордону, таким чином врятувавши росію.

Військовим лукашенко наказав готуватися «до захисту вітчизни», якщо у ворога «переважить безумство».

Також диктатор поскаржився на санкційно-гібридну війну НАТО проти білорусі, росії та союзів, у які вони входять. Зокрема він незадоволений деяких країн ОДКБ, які зайняли вичікувальну позицію.

Нагадаємо, 17 червня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв у під час Санкт-Петербурзького міжнародного економічного форуму в присутності російського президента заявив, що не буде визнавати незалежність окупованих росією територій України, назвавши «ДНР» та «ЛНР» квазідержавними утвореннями.

Пізніше Токаєв заявив, що не визнав квазіутворення, адже в даному контексті, головною є територіальна цілісність України.

Відразу після цього російські ЗМІ повідомили, що відвантаження казахстанської нафти через порт у Новоросійську може періодично призупинятися, бо в його акваторії нібито несподівано знайшли торпеди та міни Другої світової війни.