Очільник МЗС Латвії назвав головну мету путіна у війні проти України

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що головною метою російського диктатора володимира путіна у війні з Україною є відновлення імперії.

Про це повідомляє TCH.

За словами Рінкевичса, головною метою путіна є відновлення російської імперії, а про вплив війни в Україні на майбутні вибори він не думає, оскільки їх у рф фактично не існує.

«Я не думаю, що він думає про вибори 2024 року. Я вважаю, що він просто хоче мати імперію. І ми розуміємо, що без України, без знищення України, це неможливо. Але я справді вірю, що ніякої виборчої кампанії не буде. Це буде просто справжній цирк як для російської, так і закордонної публіки», – сказав Рінкевичс.

Він пояснив, що вибори у рф перетворилися на церемонію, яка покликана переконати більшість росіян, що президент, дума та всі інші є обраними.

«Тому справа не у виборах. Це про збереження влади. І я думаю, що зараз путін більше залежить від свого внутрішнього оточення: силовиків, міністерства оборони, а не від того, що думають люди в Санкт-Петербурзі чи Владивостоці. Я вважаю, що справжній електорат – це ті люди, які сидять у кремлі, а не ті, які збираються брати участь у виборах», – переконаний Рінкевичс.

Читайте також: 

Латвія повинна відновити обов’язкову військову службу у зв’язку зі вторгненням Росії в Україну, заявив міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс.

Міністерство оборони Латвії ініціює запровадження загальної військової повинності, щоб підготувати 50 тисяч солдатів.