Вступ Білорусі у війну: МВС оцінило загрозу для України

Пряма участь Білорусі в повномасштабній війні в Україні малоймовірна.

Таку думку під час телемарафону 12 липня висловив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов, передає Gazeta.ua.

“Наразі немає загрози з боку Білорусі. Її входження у війну Росії проти України є малоймовірним. Але ми біля кордону дійсно тримаємо війська, тому що не можемо повністю відкинути цей фактор. Звичайно, в нас там є лінія оборони. Але якщо ми розглянемо багато факторів війська, озброєння тощо, то абсолютно ніяких ризиків входу Білорусі не побачимо”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напад із боку Білорусі: американські аналітики оцінили загрозу

Зараз росіяни концентруються на Бєлгородському напрямку, з боку Харкова. За наявною інформацією, Кремль планує перекинути ці війська на південь. Смірнов також додав, що для російських військ ключовою стане битва за Донбас.

“Така собі друга фаза. Це Слов’янськ Краматорськ, це Бахмут Сіверськ. Той напрямок уже тиждень штурмують, і безуспішно. Жодних успіхів вони не мають, і я не думаю, що матимуть”, зазначив радник керівника МВС.

Розмови про можливе вторгнення білоруської армії в Україну не стихають від 24 лютого. Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заперечує це. Нещодавно заявив, що Білорусь “не хоче воювати з Україною”. На його думку, українська сторона “зацікавлена, щоб виставити Росію та Білорусь фашистами”. Лукашенко вважає, що його країну нібито намагаються втягнути у війну в Україні.

3 липня диктатор заявив, що він підтримує повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардує військові та цивільні цілі, обстрілює територію України ракетами, здійснює десантування, використовує гелікоптери.