У Міноборони РФ придумали чергову брехню, щоб очорнити ЗСУ

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 12 липня.

Пропагандистські засоби масової інформації Російської Федерації поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок пресслужба ЦПД у Telegram.

“Пропагандистські ЗМІ повідомили, що на позиціях Збройних сил України на склозаводі в Лисичанську Луганської області, виявили цілі коробки з готовими коктейлями Молотова, якими українські націоналісти планували спалити всю інфраструктуру міста під час відступу. Це фейк”, повідомляють у РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставленики Кремля “розганяють” провокаційні заяви про війну в Україні РНБО

Чергову маніпуляцію поширює також російське міністерство оборони.

“У Слов’янську українські націоналісти готують чергову провокацію для звинувачення Збройних сил РФ у завданні ударів по цивільних об’єктах. Для цього в будівлі аграрного ліцею утримують цивільних мешканців. Сама будівля замінована і її планують підірвати під час ударів російської артилерії по об’єктах міста”, дезінформує вороже відомство.

Колаборант-“керівник” тимчасово захоплених окупантами територій Харківщини Віталій Ганчев заявив, що українське зерно вивозить із території Харківської області “на підставі договорів”. Фермери, мовляв, домовляються про продаж із трейдерами, а “тимчасова адміністрація контролює ці процеси”. Це дезінформація, додають у ЦПД.

Російська Федерація минулого тижня поширювала фейки про “зрадницькі” настрої в Європі на тлі заяви лідерів країн “Великої сімки” про готовність підтримувати Україну до повної військової перемоги.