Зросла кількість жертв ранкової атаки Миколаєва: показали наслідки

У Миколаєві зросла кількість постраждалих унаслідок ранкових обстрілів міста. На цей час відомо про 12 поранених.

Загалом у регіоні минулої доби поранили 30 людей, заявила 12 липня голова обласної ради Ганна Замазєєва в Telegram. Зокрема четверо цивільних, які постраждали від сьогоднішніх обстрілів міста.

“Прильоти були по двох лікарнях і житловому сектору міста. Після потрапляння ракети в районі однієї з лікарень, у медзакладі повилітали усі вікна та впала стеля у приміщенні денного стаціонару. Російські окупанти цілеспрямовано завдають удари по медичній інфраструктурі регіону та намагаються посіяти паніку серед людей. Але в них нічого не вийде ми вистоїмо”, написала вона.

Росіяни застосовували касетні боєприпаси та “Торнадо-С”. Зруйновано також ліцей, пошкоджено приватні будинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уранці по Миколаєву вгатили ракетами: Кім повідомив перші подробиці

Вчора під удари потрапили населені пункти Баштанського й Миколаївського районів. Обстріли зафіксовані в Широківській, Березнегуватській і Первомайській громадах. Зруйновані житлові будівлі та горіла сільгосптехніка. У результаті обстрілів продовжується фіксація займання полів із зерновими.

На сьогоднішній ранок у миколаївських лікарнях перебувають 328 громадян, які постраждали від атак окупантів в області. Ще 91 особа отримала допомогу амбулаторно.

“Усі поранені доправлені в медичні заклади. Велика подяка й шана нашим лікарям, які цілодобово й самовіддано рятують життя і здоров’я миколаївців. Усім якнайшвидшого одужання”, йдеться в повідомленні.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські військові намагаються утримуватися на відступних рубежах. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

У Миколаєві зранку вівторка, 12 липня, пролунали потужні вибухи. Місцеві жителі почали повідомляти про вибухи в соціальних мережах близько четвертої ранку. В Telegram-каналі “Новини Миколаєва” зазначили, що містяни нарахували близько 25 вибухів.

У суботу вранці, 9 липня, в Миколаєві пролунала серія вибухів. На 5:30 розриви не припинялися. Потужні звуки в Миколаєві чули під час повітряної тривоги. В області вона тривала 50 хв. з 5:08 до 5:58.
9 липня окупанти випустили шість ракет по обласному центрі. Йдеться про ракети С-300. 1 липня окупанти обстріляли Баштанський і Миколаївський райони Миколаївщини. Поранені 14 людей. Дітей серед них немає. Усіх постраждалих доправили в медичні заклади. 2 липня терористи вкотре обстріляли низку мирних населених пунктів Миколаївської області. Є загиблі й нові руйнування.