У білорусі розпочалися навчання територіальних військ поблизу українського кордону

У білорусі стартували командно-штабні навчання з територіальними військами. Їх підготовка буде проходити в Гомельській області, яка межує з Україною.

«З 12 по 14 липня під керівництвом заступника голови Гомельського обласного виконавчого комітету проводиться командно-штабне навчання з територіальними військами Жлобинського району», – йдеться в повідомленні Міноборони білорусі.

В ході навчань білоруські територіальні війська відпрацюють:

  • охорону і оборону об’єкта ТрО;
  • несення служби на контрольно-пропускному пункті в ході участі у виконанні заходів воєнного стану.

Нагадаємо, 28 червня Костянтин Машовець повідомив, що росія та білорусь можуть атакувати Україну на Київському, Луцькому та Рівненському напрямках за 3-4 тижні.

В ГУР Міноборони повідомили, що білорусь зосередила біля кордонів з Україною сім батальйоно тактичних груп. Поки що їхня мета – тримати ЗСУ в напрузі та не дати нашому командуванню відправити більше бійців на схід.

Українська розвідка не фіксує формування на території білорусі наступальних ударних угруповань. Водночас, спостерігається підготовка диверсійно-розвідувальних груп за участю білоруських військовослужбовців.

З 26 червня Військово-повітряні сили білорусі проводять тренувальні польоти у Барановичах. Військові літаки помітили над Ляховичським районом.

9 липня у білорусі почалися спільні з росією авіатренування. На п’яти аеродромах проходять тренування з десантування, прибули пілоти з росії.

Також у білорусі почали масово розсилати повістки з наказом військовозобов’язаним прибути до військкоматів без пояснення причин. білоруси скаржаться, що повістки розсилають тим, хто працює, хто у відпустці за власний кошт, і навіть тим, хто не придатний до військової служби.