На знак пошани до українського народу. У США 19 липня стане Днем ДахаБрахи

Американське місто Медісон оголосило 19 липня Днем ДахаБрахи, цього дня український етногурт виступить в рамках ювілейного туру Сполученими Штатами.

Про це український музичний етногурт ДахаБраха написав у фейсбук.

Як зазначається, 19 липня ДахаБраха зіграє концерт в американському місті Медісон, штат Вісконсін. Очільниця міста в знак пошани догероїчної боротьби України у війні з росією оголосила цей день Днем ДахаБрахи.

«Саме там був перший наш американський виступ багато років тому. На честь цього, і в знак пошани до українського народу, що бореться за свою свободу, пані мер цього прекрасного міста вирішила оголосити 19-те липня Днем ДахаБрахи», – йдеться у повідомленні.

Гурт вирушає до Сполучених Штатів в свій 20-й ювілейний північноамериканський тур.

Художнім керівником ДахаБраха є Владислав Троїцький. У репертуарі гурту – пісні українською, кримськотатарською, англійською, німецькою, російською мовами. Гурт сформувався на початку 2000-х у творчій атмосфері театру «Дах» із молодих фольклористів та музикантів, що їх згуртував навколо себе Троїцький.

Читайте також: 

У Києві, у верхньому вестибюлі станції метро Золоті ворота, відкрилася виставка благодійного проєкту Діти. Війна. Майбутнє — виставки малюнків, створених дітьми під час війни в Україні.

Митниця з України надихнула Dior на створення кутюрної колекції.

Наприкінці червня в одному з найбільших та найстаріших аукціонних будинків Європи «Доротеум» стартували благодійні продажі творчості українських художників.