Аналітики повідомили, коли буде ухвалено новий пакет санкцій ЄС проти Кремля

Європейський Союз планує оформити новий пакет санкцій проти росії у найближчі тижні.

Сьомий пакет санкцій ЄС щодо росії за її вторгнення в Україну буде сформовано вже найближчими тижнями, повідомляють агентству Bloomberg джерела, знайомі з питанням.

Раніше повідомлялося, що новий пакет санкцій може включати обмеження на імпорт золота з росії, закриття шляхів обходу раніше введених санкцій і розширення списків санкцій щодо фізичних і юридичних осіб.

Джерела Bloomberg стверджують, що продовжується обговорення механізмів обмеження цін на нафту, але очікувати його в найближчому майбутньому не варто. Більшість країн ЄС також не хочуть посилювати тиск санкцій на газові постачання з росії.

Міністерство економіки України й Офіс президента заявляли, що уряд спільно з іншими країнами шукає механізм, як передати Україні заарештовані золото-валютні резерви Центробанку рф. Їх хочуть використовувати як репарацію для майбутнього відновлення країни після війни.

Нагадаємо, Україна направила до Європейського Союзу свої пропозиції щодо сьомого санкційного пакету проти рф.

Зокрема, українська сторона хоче, щоб ЄС включив у сьомий пакет санкцій проти рф тотальне ембарго на російські енергоносії.

Президент Володимир Зеленський вважає, що сьомий санкційний пакет ЄС має бути настільки відчутним для росії, як шість попередніх разом узяті.

Проте раніш Рікард Йозвяк зазначав, що ЄС поки що не має жодних міркувань щодо запровадження сьомого пакету санкцій проти рф: у проекті комюніке, за підсумками саміту лідерів ЄС, сьомий санкційний пакет навіть не згадувався.