Росія заявила про захоплення Григорівки на Донеччині – британська розвідка

Російські війська продовжують невеликі поступові територіальні завоювання в Донецькій області.

Росія стверджує, що захопила Григорівку. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter.

Російські війська також продовжують штурм магістралі Е-40 в напрямку міст Слов’янськ і Краматорськ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог авіацією витісняє ЗСУ з Луганщини Гайдай

“Російські сили, ймовірно, продовжують військовий тиск на українські сили, одночасно перегруповуючи та відбудовуючи для подальших наступальних дій у найближчому майбутньому”, йдеться у повідомленні.

Нестача особового складу збройних сил Російської Федерації може змусити Міноборони Росії перейти до нетрадиційного комплектування. Це включає вербування персоналу з російських в’язниць для приватної військової компанії Вагнера.

“Якщо це правда, цей крок, ймовірно, вказує на труднощі із заміщенням значної кількості втрат росіян”, зазначають розвідники.

На Слов’янському напрямку російські війська штурмували Мазанівку, Іванівку та Долину. Всі дії ворога були невдалі. Наші воїни відігнали окупантів назад.

Противник обстрілював зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Чепіль, Велика Комишуваха, Барвінкове, Дібровне, Мазанівка, Богородичне й Адамівка.

Окупанти намагаються покращити тактичне положення на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Обстрілюють позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення. Застосовують штурмову та армійську авіацію. В окремих районах проводять фортифікаційне обладнання передових позицій.