Пентагон повідомив, коли відбудеться “Рамштайн-4”

Четверта зустріч контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн” відбудеться 20 липня.

Її проведуть у онлайн-режимі, повідомила пресслужба Пентагону у звіті про телефонну розмову міністра оборони Сполучених Штатів Америки Ллойда Остіна з його українським колегою Олексієм Резніковим.

“Міністри обговорили порядок денний наступного засідання контактної групи з оборони України, яке відбудеться 20 липня, та обмінялися думками щодо майбутньої допомоги Україні від союзників і США”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку артилерію Україна вже отримала від Заходу: перелік

Резніков розповів очільнику Пентагону про ситуацію в Україні. Остін надав Резнікову оновлену інформацію про допомогу США в галузі безпеки Україні, зокрема про новий пакет на $400 млн, про який оголоили 8 липня.

Подальші зустрічі учасників “Рамштайну” також відбуватимуться у віртуальному режимі.

15 червня відбулася зустріч у форматі “Рамштайн-3”. Начальники штабів і міністри оборони з близько 50 країн зібралися у Брюсселі, де знаходиться штаб-квартира НАТО.

Третя зустріч у форматі “Рамштайн” показала єдність НАТО і готовність надавати більше зброї Україні для боротьби за свободу і незалежність. За підсумками зустрічі Україні поставлять більше озброєння. Це 155-мм гармати, HIMARS, Harpoons та інш. Також вертольоти зі Словаччини, артилерія з Канади, Польщі та Нідерландів. РСЗВ від Німеччини.