У США попередили про наміри Ірану надати росії сотні бойових безпілотників

росія звернулася до Ірану з проханням надати йому сотні бойових безпілотних літальних апаратів для використання у війні проти України.

Радник США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що поки неясно, чи надав Іран вже будь-які з БПЛА Росії, але сказав, що у США є інформація, яка вказує на те, що Іран готується навчити російські сили їх використанню вже в цьому місяці, повідомляє АР.

«Наша інформація вказує на те, що іранський уряд готується надати росії до декількох сотень безпілотників, включаючи БПЛА, здатних нести озброєння, в прискореному порядку», — заявив він журналістам.

Салліван зазначив, що Іран надав аналогічні безпілотні літальні апарати єменським повстанцям-хуситам для нападу на Саудівську Аравію до того, як на початку цього року було досягнуто припинення вогню.

Нагадаємо, На аеродромі в СМТ Клімове Брянської області (35 км від кордону України) окупанти намагалися розгорнути ремонтно-відновлювальну базу (РВБ) та відновити втрати за рахунок техніки, знятої з тривалого зберігання. Проте рф зіштовхується з проблемою неможливості відновлення техніки після «розконсервації» зі складів, бо її вузли розікрали.

росія перекидає до України резервні сили з усієї країни. Для майбутніх наступальних операцій планують використовувати застарілу техніку 1950-х років.