У Генштабі розкрили плани ворога

Російські окупанти намагаються встановити повний контроль над Луганською областю, оточити Сили оборони у Донецькій області, утриманні сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом та блокуванні морських комунікацій у Чорному морі.

На Сіверському напрямку противник використовував артилерію, щоб показати свою присутність на кордоні. Ворог обстріляв райони Карповичів та Миколаївки Чернігівської області. Про це повідомляє Генштаб у вечірньому зведенні.

На Слобожанському напрямку росіяни намагаються утримати зайняті рубежі на Харківському напрямку та не допустити українські війська до державного кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “В пекло, вражини!” – ЗСУ розтрощили командний пункт Росгвардії під Херсоном

Росіяни зі ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та танків обстрілювали райони Харкова та населених пунктів Базаліївка, Петрівка, Руські Тишки, Коробочкине, Слатине, Прудянка, Нове, Рубіжне, Благодатне, Кутузівка, Золочів, Черкаські Тишки, Перемога, Питомник та Руська Лозова.

З вертольотів Ка-52 били неподалік Леб’яжого, Верхнього Салтова та Прудянки. З безпілотника вели розвідку.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без змін.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков сказав британським журналістам, що президент наказав військовим деокупувати південні регіони. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю.

Українські військові просуваються, сказали в Оперативному командуванні “Південь”.