Російський сурогат мережі McDonald’s зіткнувся із дефіцитом картоплі

Російська мережа фастфуду «Вкусно и точка», створена на потужностях McDonald’s, виключила з меню картоплю фрі через дефіцит цього овочу.

Про це повідомило американське видання The Washington Post. Нещодавно відкрита російська альтернатива McDonald’s заявила, що в меню не буде картоплі через перебої у постачанні, спричинені війною та санкціями Заходу.

Компанія зазначила, що зазвичай шукає внутрішні джерела продуктів. Утім, минулого року у росії був поганий врожай картоплі, тому її залишилися обмежені запаси. Картопля повернеться до меню восени, вже після наступного врожаю. Крім того, інші «гравці ринку» мають схожі труднощі. Водночас Мінсільгосп Росії спростував інформацію про дефіцит картоплі.

Видання навело приклад, що дефіцит картоплі та смаженої картоплі в останні місяці переживають чимало країн – від Японії до Кенії. Таку ситуацію спричинили фактори постачання і навколишнього середовища.

Читайте також: 

Власник мережі закладів харчування «Їжа та точка» у Владивостоці вимагає змінити нову назву «Смачно та точка», яку обрали нові власники McDonald’s.

російський Mcdonald’s, який перейменували на «Вкусно и точка», нещодавно продемонстрував свій «унікальний» логотип. Виявилося, що російські дизайнери викрали його у португальської компанії.