Експрезидент Польщі запропонував розділити рф

Експрезидент Польщі, лауреат Нобелівської премії миру Лех Валенса запропонував розділити росію. Як один із варіантів, Валенса пропонує зменшити населення країни-агресорки до 50 мільйонів осіб, оскільки через 5-10 років рф може знову почати війну.

Про це він сказав в інтерв’ю Le Figaro.

Валенса наголосив, що зараз у складі рф проживає 60 різних націй. Їм потрібно допомогти повстати проти Кремля та утворити свої держави.

«Потрібно або змінити російську політичну систему, або скоротити населення росії до менш ніж 50 мільйонів», – заявив Валенса.

На думку екс-президента Польщі, зміну політичної системи може забезпечити повстання народів та розпад росії. Інакше там через 5-10 років може з’явитись новий путін, і навіть за умови перемоги України у війні, може початись новий конфлікт.

«Навіть якщо Україна виграє цю війну, через п’ять років у нас буде те саме, а через десять років ми побачимо появу іншого путіна. Якщо зміна політичної системи країни неможлива, світову безпеку забезпечить лише розчленування нинішньої росії», – сказав Валенса.

Політик наголосив, що Захід справді зацікавлений у розширенні ЄС та НАТО, проте там це роблять демократичним шляхом, а не як росія, знищуючи інші держави.

Раніше повідомлялося, що Кремль розпочав низку заходів із підготовки включення території Харківської області до складу росії, без проміжного оголошення чергової «народної республіки».

Російські війська на півдні України намагаються не допустити український наступ та активно обстрілюють позиції Сил оборони зі ствольної артилерії.

Лідер країни-агресора путін намагатиметься швидко окупувати Луганську та Донецьку області, потім «приєднає» ці території до рф за допомогою фейкового референдуму, а контрнаступ України та спробу звільнити регіони кремль назве війною України проти рф та оголосить мобілізацію.