У Швейцарії збудували гігантський водяний акумулятор

У рамках зниження залежності від викопних джерел енергії було запущено гігантську водяну батарею потужністю 20 млн кВт/год. Її об’єм складає 25 млн м куб., а ємність можна порівняти з 400 тисячами автомобільних акумуляторів.

Будівництво батареї, розташованої у швейцарських Альпах, тривало 14 років, пише видання НВ.

Проєкт коштував майже 2 млрд євро, але ці витрати дозволять Швейцарії забезпечити безперебійне подання енергії з відновлюваних джерел.

«В умовах використання непостійних джерел енергії на кшталт води та вітру необхідні рішення, які дозволять підтримувати баланс між виробництвом та споживанням електроенергії», — йдеться в пресрелізі гідроелектростанції Нант-де-Дранс.

Керівництво гідроелектростанції вважає запуск гігантського акумулятора за необхідний крок до подолання проблем використання зеленої енергії.

Інноваційний акумулятор у місті Канкаанпяа працює на дешевому будівельному піску, зберігаючи запаси енергії, отриманої від сонячних та вітрових електростанцій.

Раніше швейцарська кліматична технологічна компанія Climeworks оголосила про початок будівництва свого найбільшого заводу для уловлювання вуглекислого газу з повітря.

Інноваційна батарея у місті Канкаанпяа працює на дешевому будівельному піску, зберігаючи запаси енергії, отриманої від сонячних і вітрових електростанцій.

TfL, транспортне відомство Лондона, тестує нову систему дорожнього регулювання у столиці Великої Британії. Тепер зелене світло для пішоходів буде за замовчуванням і зміниться на червоне лише при наближенні транспортного засобу.