У Черкасах проводять навчання з оборони для всіх охочих

У Черкасах запустили безплатні курси з оборони.

Навчають тактичній медицині і зброєзнавству. Про це повідомили у Черкаській міській раді.

На курс записалися 70 людей різного віку і статі. Він складається з п`яти практичних та теоретичних занять. Провели вже два.

“Учасників ознайомили з алгоритмом MARCH, який розробили у США та використовують у армії України. Він визначає послідовність надання допомоги пораненим на полі бою. На другому занятті із зброєзнавства черкасці могли дізнатися про види зброї та екіпірування бійця”, йдеться в повідомленні.

Заняття проводили заступник директора “Клубу юних моряків із флотилією”, бойовий медик у ЗСУ, Михайло Шитко та начальник відділу Віталій Козир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кліпі знялися майже пів сотні бійців: військові заспівали про черкаську тероборону

Курси організовують кілька разів на тиждень. Після закінчення навчання групи, яка вже набрана, оголосять набір на другий потік.

Усі охочі можуть записатися на безкоштовний курс з оборони на сторінці департаменту освіти та гуманітарної політики у Facebook. Про набір до групи оголосять саме там.

У Києві почали проводити військові заняття для цивільних мешканців Києва. Спочатку навчання проходять працівники комунальних підприємств столиці та працівники районної державної адміністрації міста.