Молдовський суспільний мовник запустив дві передачі українською

Державний телеканал «Moldova 1» почав випускати дві передачі українською мовою.

Про це повідомляє Newsmaker.

Щотижня у суботу буде виходити випуск головних новин та аналітики про події в Україні, Молдові та світі, спільно створений молдовськими та українськими журналістами. Перший з них вже відбувся 9 липня.

Також на каналі виходить передача «Світанок» про життя української діаспори у Молдові.

За час повномасштабної війни рф проти України до Молдови виїхали понад 400 тисяч українців, більшість рушили транзитом до Румунії та інших країн. У Молдові залишилися близько 100 тисяч українців, з них майже половина – діти.

В останні місяці україномовні версії з’явилися також у польської PAP, литовського мовника LRT, фінського Yle.

Раніше на китайському державному телебаченні продемонстрували мапу, на якій зазначено, до яких країн відійде росія після розвалу.

В росії було взламано телевізійний розклад провідних операторів кабельних мереж, а замість опису ТБ-програм показують текст «На ваших руках кров тисяч українців і сотень їхніх убитих дітей. ТБ і влада брешуть. Ні війні».

Парламент Молдови ухвалив закон про боротьбу з дезінформацією та пропагандою. Одна з його статей забороняє трансляцію телепрограм та фільмів військового змісту, вироблених у країнах, які не ратифікували конвенцію про транскордонне телебачення. росія цю конвенцію не ратифікувала.