Коли Путін оголосить мобілізацію: в ОВА розкрили плани Кремля

Лідер країни-агресора путін намагатиметься швидко окупувати Луганську та Донецьку області, потім «приєднає» ці території до рф за допомогою фейкового референдуму, а контрнаступ України та спробу звільнити регіони кремль назве війною України проти рф та оголосить мобілізацію.

Таку думку висловив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в інтерв’ю LB.ua.

 

Які у них плани? Вони виходять на адміністративний кордон Луганської області чи Донецької області, одразу проводять псевдореферендум, ухвалюють рішення про входження цих територій до Російської Федерації, а далі, коли вже Україна проводитиме контрнаступ і звільнятиме території, Путін просто оголосить, що Україна пішла війною проти Росії, тому оголошується повна мобілізація 

— Сергій Гайдай
очільник Луганської обласної військової адміністрації

Гайдай зазначив, що у 2014 році рф не пішла на мобілізацію, бов України не було достатньо військової сили, щоб відвоювати свої території, проте зараз ситуація інакша.

У разі наявності достатньої кількості потужної західної зброї Збройні Сили України цілком здатні на деокупацію, заявив очільник Луганської ОВА.

Нагадаємо, росія офіційно не оголошувала мобілізацію з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Проте рф активно набирає бойовиків через центри зайнятості.

На сьогодні у росії уже недостатньо реально боєздатних частин та сучасної техніки. Про це свідчить прихована мобілізація у малих населених пунктах рф та максимальна розконсервація радянських арсеналів, а також застосування в Україні ракет 60−70-х років.