Зеленський дав команду звільняти південь України та нищити херсонських окупантів

Українські війська продовжать нищити військові склади і командні пункти окупантів у тимчасово захопленому Херсоні, президент України Володимир Зеленський дав команду звільнити південь країни – і це «‎не може не тішити», каже голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Бачите останні новини – горять склади окупантів, горять яскраво, багато. Дякую нашим партизанам за якісну роботу. Росіяни ніяк розумніше не могли відповісти, як обстріляти житлові квартали наші й Харкова. Я вже мовчу про села, які знищують. Тому передайте росіянам в окопах, що до них також черга дійде. Не відсидяться вони десь там в чужому домі з вкраденим холодильником.

— Віталій Кім
голова Миколаївської обласної військової адміністрації

Нагадаємо, українські захисники вибили російських окупантів із села Іванівка в Херсонській області. До цього 5 липня українські війська провели обмежену контратаку на південному заході від Донецька та відновили контроль над селом Солодке. Також  ЗСУ повністю звільнили від росіян Одеську область.

Раніше українські захисники звільнили село Потьомкіно Херсонської області від окупантів. Під час успішного контрнаступу було знищено багато російської техніки. Також на півдні України авіація ЗСУ завдала п’ять ударів по скупченню техніки та живої сили росії.