«Ми хочемо і готові прийняти усіх бажаючих»: Директор Leo Beauty Club Анна Ромах про відкриття другого простору краси у Варшаві

Преміум-салон Leo Beauty Club відкриває другий простір краси у Варшаві. Через кілька місяців після виходу на польський ринок, український бренд, впевнено зібравши свою аудиторію, готується до розширення. Про те, як війна стала стимулом виходу на міжнародний рівень, про перші успіхи на європейському ринку, новинки другого салону та фішки українських майстрів в інтерв’ю UA.NEWS відверто розповідає директор Leo Beauty Club Анна Ромах.

У квітні, практично на свою 5-ту річницю, Leo Beauty Club вийшов на ринок у Польщі. Через три місяці український бренд відкриває другий салон у Варшаві. Розкажіть, як вам це вдалося?

Анна Ромах: Так, дійсно, салонам краси Leo Beauty Club 1 квітня виповнилося 5 років. Ми не святкували річницю, швидше відзначили її у вузькому колі друзів та колег, бо те свято, яке ми планували, не може відбуватися, коли рідну країну накриває ракетами, щодня гинуть мирні люди і довкола стільки страждань. Тому ми вирішили обмежитися скромними посиденьками у колі нашої дружної родини, адже Leo Beauty Club – це родина.

Дуже символічно виходить, що наші салони із року в рік уже протягом п’яти років відкривають нові простори саме у квітні. Кожен наш новий простір – масштабніший і красивіший, інноваційніший і технологічніший.

Спочатку ми не мали планів масштабуватися у кількості закладів у Польщі. Завжди стояв план масштабуватися якісно. Трохи відволічуся, але ми не продавали і не продаватимемо франшизу, хоча дуже часто отримуємо такий запит від ринку і маємо ресурси, щоб його здійснити.

Ми знаємо, що бренд Leo Beauty Club заслужив би увагу клієнтів та належну оцінку по всьому світові. Але ми за те, щоб вести свій бізнес самостійно та підтримувати високий рівень послуг у наших просторах.


Анна Ромах,
Директор Leo Beauty Club

Ми привезли з України нашу філософію роботи з клієнтом, найкращу якість та майстерність, найновішу сертифіковану апаратуру та все те, що робить наші салони найкращими на батьківщині. І коли ми зрозуміли, що вийшли на full-time sales, замислились про розширення. Ми готові та хочемо прийняти всіх гостей, хто до нас приходить.

Ми дуже вдячні польському споживачеві за те, що він достойно оцінив наш сервіс та кваліфікацію наших фахівців. Перший салон, який ми відкрили 15 квітня у Варшаві, започаткував міжнародне зростання бренду Leo Beauty Club.

І за три місяці в цьому салоні просто не залишилося місця для запису нових клієнтів. У нас повністю заповнені дні з ранку до вечора для 13 майстрів на зміні одночасно. Кожен майстер щодня обслуговує 7-9 клієнтів, залежно від напряму. Салон працює full-time, щодня і без вихідних, що не властиво для Польщі. І ми дуже вдячні і польським, і українським клієнтам, які відвідують нас, люблять і щиро раді нашій появі на ринку.

У нашому випадку збіглося кілька факторів. Виник дефіцит простору та рук майстрів на ту кількість відвідувачів, яка до нас йде, і саме тому, що якість для нас – це must have, ми задумалися про відкриття ще однієї студії.

Оскільки ми є і залишаємося українським брендом із салонами в Україні, ми розуміємо, що нам необхідно зростати та масштабуватися за кордоном. Зростання кількості фахівців-переселенців з України, які шукають роботу в Польщі, це наші співгромадяни, яким ми також хочемо допомогти адаптуватися в нових умовах. Ми розвиваємось на міжнародному та європейському ринку для того, щоб підтримувати економіку України в умовах війни.

Так ми й дійшли до того, що другий салон – це вирішення наших цілей.

При відкритті нових салонів ми прогнозуємо певний потік клієнтів, завантаженість майстрів тощо. Якщо говорити відверто, то ми відкриваючи перший салон у Варшаві, а це відбувалося в умовах війни у ​​багатьох регіонах України, не ставили амбітних планів підкорення ринку у Варшаві. Ми розуміли, що першорядним завданням було банальне виживання, а вже потім – створення можливостей нашим дівчатам-майстрам працювати та якимось чином мінімально облаштувати побут у новій реальності. Багато хто виїжджав із малолітніми дітьми.


Анна Ромах,
Директор Leo Beauty Club

Фішка салону в тому, що гість може зробити всі види процедур, які є на ринку краси та косметології в одному місці. Не потрібно витрачати час на пошук та дорогу в різні студії, залежно від запиту – все в одному просторі якості та комфорту.

Ми не прогнозували блискавичного успіху, ми просто робили, що повинні. І звичайно, ми привезли з України нашу філософію роботи з клієнтом, найкращу якість та майстерність, найновішу сертифіковану апаратуру та все те, що робить наші салони найкращими на батьківщині. І коли ми зрозуміли, що вийшли на full-time sales, замислились про розширення. Ми готові та хочемо прийняти всіх гостей, хто до нас приходить.

Це буде такий же full-service beauty-простір? У чому його фішка?

Анна Ромах: Це буде Leo Beauty Club & Clinic. Тобто специфіка салону буде спрямована і на б’юті, і на косметологію. Це 300 квадратних метрів простору краси у самому центрі Варшави. На першому поверсі у нас open-space beauty-зона, де вас обслужать стилісти з волосся, візажисти, майстри нігтьової естетики. На другому поверсі – п’ять кабінетів з косметології та пластичної хірургії.

Фішка салону в тому, що гість може зробити всі види процедур, які є на ринку краси та косметології в одному місці. Не потрібно витрачати час на пошук та дорогу в різні студії, залежно від запиту – все в одному просторі якості та комфорту. Це економія і часу, і інших ресурсів.

Ми пропонуємо всі б’юті-послуги, починаючи від догляду за волоссям і закінчуючи перманентним макіяжем. Також – усі косметологічні послуги – апаратна, ін’єкційна та естетична косметологія, пластична хірургія. Останнє – це новий для нас напрямок, який хочемо розвинути.

Ще одна фішка – це паралельний сервіс, тобто одночасне обслуговування клієнта по кількох зонах – у чотири, шість і навіть вісім рук. Така послуга, до речі, має великий попит в Україні. Наприклад, отримуючи процедуру догляду за тілом, гість також може отримати доглядові ритуали за обличчям. Або ж, роблячи манікюр і педикюр, одночасно можна замовити майстра з волосся або візаж. Головна перевага – одночасний сервіс без втрати якості.


Анна Ромах,
Директор Leo Beauty Club

Ми вже показали, що можемо рухатись досить швидким темпом і не плануємо зупинятися. Три місяці роботи у Польщі і у нас уже два салони та 450 метрів квадратних загального простору краси. З full-time записом по першому салону.

Сьогодні Leo Beauty Club – це єдиний простір на ринку Польщі, який пропонує повний спектр процедур краси та серйозних апаратних косметологічних методик корекції зовнішності. Ми маємо найширший парк сертифікованих апаратів у Варшаві, більше того, ми пропонуємо ексклюзивні апаратні технології, які ще не були представлені у столиці Польщі. Це найновіші розробки та передові технології, які зарекомендували себе у світі та успішно працюють на практиці. Усі апарати у нас 2022 року випуску.

Яку мету ставить собі компанія на польському ринку? Як швидко ви плануєте її досягти?

Анна Ромах: Наші цілі – незмінні. Ми намагаємося розвивати сервіс і якість послуг, що надаються, ми намагаємося розширювати асортиментну матрицю для наших гостей, ми намагаємося надати клієнтам тільки те, що вони не можуть отримати більше ніде. На польському ринку ми хочемо показати той рівень української гостинності та сервісу, до якого звикли українські клієнти, і ми самі.

Ще раз скажу про розширення – ми виходимо на міжнародний рівень, і нам цікаво розширюватись також на інші європейські країни.

Ми вже показали, що можемо рухатись досить швидким темпом і не плануємо зупинятися. Три місяці роботи у Польщі і у нас уже два салони та 450 метрів квадратних загального простору краси. З full-time записом по першому салону.

Наскільки складно вести б’юті-бізнес у Польщі? Які корисні кейси ви винесли собі з цього досвіду? Що із цього можна запозичити для салонів в Україні?

Анна Ромах: Особливих складнощів для нас немає. Ми ставимо цілі та досягаємо їх. Завдяки багаторічному досвіду в індустрії краси ми знаємо, як працює цей ринок, як вести б’юті-бізнес, тому особливих перешкод немає.

Звісно, ​​є різниця з українським ринком. Деякі процедури мають більший попит, ніж ми прогнозували, і навпаки, те, що було best-sellers в Україні, тут не знаходить такого широкого споживання.

Для себе ми винесли те, що незалежно від близькості, я б сказала, українського та польського менталітетів, кожна країна має свої особливості, специфіку, до якої необхідно пристосуватися. Ми намагаємося жити за законами цієї країни і прагнемо запропонувати клієнтам те, на що вони мають запит. Також познайомити з тим, що було і є близьким нам у питаннях догляду та краси.

Україна – на крок попереду у розвитку всього, що стосується б’юті. Український сервіс – один із найкращих у світі та найкращий – серед європейських. Наших спеціалістів запрошують провідні салони, і це завжди високооплачувана робота. Тому, відверто кажучи, швидше польський ринок може запозичити найкраще у нас.

Війна в Україні скінчиться. Як ви вважаєте, як це може вплинути на роботу українського бренду в Польщі?

Анна Ромах: Закінчення війни – це в будь-якому разі прекрасно. І це сприятливо вплине на роботу нашого бренду в Польщі, і в Україні звичайно. Сьогодні Польща стоїть на чолі міжнародної підтримки нашої країни.

Ще раз наголошу, ми дуже вдячні полякам за те, як вони нас прийняли та підтримали, за їхню лояльність до нашого бренду, за те, як вони оцінюють наші послуги та наш підхід до роботи. І які щедрі чайові вони залишають нашим майстрам. Все має значення. Польща – це справді братня країна, ми тут – як у сім’ї.

Війна закінчиться – ми у це віримо. Ми продовжимо відновлювати економіку України, працюючи на міжнародному рівні та розвиваючи свої простори на батьківщині. Ми однаково орієнтуємось і на польський ринок, і на український. І сподіваємося, що після перемоги України, коли багато хто повернеться додому, поляки також охоче відвідуватимуть наші салони, як вони роблять це зараз. А ми, зі свого боку, віддячимо їм якістю, сервісом, нашою українською щедрістю та гостинністю.