«Газпром» на третину скоротив поставки до Італії

росія скорочує постачання природного газу до Італії на третину в порівнянні з середнім показником останніх днів.

Про це заявила державна енергетична компанія Eni, пише видання Ansa.

««Газпром» оголосив, що на сьогодні постачатиме Eni обсяги газу, що дорівнюють приблизно 21 мільйону кубічних метрів на добу, у порівнянні з середнім показником близько 32 мільйонів кубічних метрів на добу в останні дні», – повідомили в компанії.

Після початку російського вторгнення в Україну уряд Італії заявив про намір стати незалежним від постачання російського газу. Країна отримує значну частину газу з росії, тому уряд уклав нові угоди з іншими постачальниками газу, такими як Азербайджан, Катар і Алжир.

Відтоді Італія також придбала два термінали для зберігання та регазифікації зрідженого природного газу через свого газового оператора Snam.

Раніше повідомлялося, що незважаючи на заперечення української сторони, Канада поверне Німеччині російську газову турбіну, яку москва називає критичною для надходження природного газу до Європи.

Міністр економіки та фінансів Франції Брюно Ле Мер назвав найбільш вірогідним сценарієм повного припинення Москвою постачання газу до Європи.

Уряд Німеччини обіцяє «зробити все можливе», щоб подальший дефіцит або повне припинення постачання російського газу не призвело до розколу в суспільстві. Про це заявила після зустрічі зі своїм японським колегою Йосімасою Хаясі в Токіо міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок.