Російські терористи вдарили по населених пунктах Запоріжжя: перші подробиці

Протягом минулої доби окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у трьох населених пунктах Запорізької області.

Крім того ворог здійснив 64 обстріли позицій українських захисників у регіоні, повідомила в понеділок, 11 липня, Запорізька обласна військова адміністрація в Telegram.

“Минулої доби окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районах населених пунктів Гуляйполе, Приморське, Кам’янське. Надійшло дев’ять повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупантами”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти вгатили по Оріхову: наслідки у фото

Російські військові обстріляли позиції українських захисників в області застосовуючи танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

Також впродовж минулої доби з тимчасово окупованої території Запоріжжя евакуювали понад 1,3 тис. цивільних людей, зокрема 344 дитини.

“Противник основні зусилля зосереджує на покращенні тактичного положення та виявленні слабких місць в обороні українських військ. Захисники Запорізького краю утримують рубежі, захищають нашу землю та дають гідну відсіч російським окупантам”, додали в ОВА.

Російські окупанти не припиняють хаотичні обстріли Запорізької області. Також намагаються утримати зайняті рубежі й обстрілюють позиції українських бійців.

Протягом доби 27 червня ворог здійснив 47 артилерійських обстрілів по українських позиціях. Також обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах Гуляйполя, Оріхова й Преображенки.

Росіяни активізували бойові дії одразу на чотирьох напрямках на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському й Запорізькому. Противник обстріляв з артилерії різних калібрів і танків райони населених пунктів Авдіївка, Новоселівка Друга, Водяне, Тоненьке, Красногорівка, Піски, Оріхів, Шевченко, Новомихайлівка, Гірське, Гуляйполе, Времівка, Вугледар, Новоандріївка, Червоне, Староукраїнка, Залізничне й Мар’їнка.

30 червня росіяни атакували Запорізьку область ракетами.