Російські окупанти готуються до вуличних боїв у Херсоні

У тимчасово захопленому окупантами Херсоні загарбники готуються до вуличних боїв, а тому посилюють блокпости в місті.

Російські окупанти перекидають техніку на лівий берег Дніпра, заявив у понеділок в ефірі національного телемарафону радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань.

“Спочатку наші військові вражали склади окупантів близько до лінії зіткнення, потім окупанти розмістили їх ближче до Херсона. Ми бачимо чіткі влучання Збройних сил України в розташування і склади російських окупантів у Херсоні, Чорнобаївці, Таврійську. Тож вороги почали перетягувати їх ще далі за Дніпро, у Нову Каховку, Олешки. Але і там їх трощать. Це логістично ускладнює доставку боєкомплектів і техніки ближче до передової та послаблює їхні позиції”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терор посилюється: жителям Херсонщини пояснили, чому необхідно евакуюватися

Хлань висловив надію, що російських окупантів вдасться відкинути за межі міста без бою.

“Це мене турбує найбільше. Я чую ці тривожні сигнали про посилення точок для вуличних боїв. А це велика небезпека для цивільних. Сподіваюся, що росіян вдасться вибити з Херсона без бою, і вони підуть на лівобережну частину Дніпра. Але слід бути готовим до всього”, додав він.

Президент України наказав військовим деокупувати південні регіони. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військовове керівництво має розробити плани по звільненню.