У Німеччині обіцяють не дати путінському газовому шантажу розколоти суспільство

Уряд Німеччини обіцяє «зробити все можливе», щоб подальший дефіцит або повне припинення постачання російського газу не призвело до розколу в суспільстві. Про це заявила після зустрічі зі своїм японським колегою Йосімасою Хаясі в Токіо міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок, пише Deutsche Welle.

«Якщо ми матимемо менше енергії, менше теплопостачання, ми простежимо за тим, щоб вони справедливо розподілялися», – запевнила вона.

Бербок, уточнює агентство, відхилила вимоги поки що не відключати три атомні електростанції Німеччини від мережі.

Вона наголосила, що москва «непередбачувана», причому не лише у війні проти України, а й у дотриманні будь-яких правил, серед іншого з постачання енергоносіїв.

«Якраз тому й опрацьовуються усі можливі сценарії», – резюмувала голова МЗС ФРН.

Учора вона сказала, що їй «дуже шкода» українців, але навіть після Бучі вона обстоює політику військового невтручання.

Читайте також: 

росія тимчасово зупинить роботу газопроводу «Північний потік», яким агресор постачає газ до країн Західної та Центральної Європи, на планове обслуговування.

Незважаючи на заперечення української сторони, Канада поверне Німеччині російську газову турбіну, яку москва називає критичною для надходження природного газу до Європи. Про відповідне рішення у суботу, 9 липня, оголосив міністр природних ресурсів Джонатан Вілкінсон.

Україна виступає проти передачі Канадою турбіни компанії «Газпром» для постачання природного газу до Німеччини, оскільки цей крок суперечить санкціям щодо росії.