Відео: Туреччина протестувала свою бойову ракету класу «повітря-повітря»

У Туреччині успішно пройшла випробування ракета класу «повітря-повітря» GÖKDOĞAN із радіолокаційною головкою самонаведення. Ракету розробили та випустили в Туреччині у рамках проекту GÖKTUĞ, її планують поставити на озброєння цього року, як і ракету BOZDOĞAN – другий варіант ракет класу «повітря-повітря» із проекту GÖKTUĞ. 

Про це повідомив глава директорату оборонної промисловості Ісмаїл Демір.

 Завершено ще один важливий етап у рамках нашого проєкту GÖKTUĞ з розробки однієї з наших національних ракет класу «повітря-повітря» з радіолокаційною головкою самонаведення, яка перебуває на стадії випробувань.. Цього року ми передамо наші дві ракети GÖKDOĞAN і BOZDOĞAN Збройним силам Туреччини

— Ісмаїл Демір
глава директорату оборонної промисловості

Ракети BOZDOĞAN та GÖKDOĞAN можуть використовуватися на винищувачах F-16 та військових літаках турецької розробки, які планується ставити на озброєння в майбутньому.

Ракети класу «повітря-повітря» Gökdoğan («Сапсан») розробляють як єдиний проєкт з ракетою Bozdoğan («Кречет»). Обидва боєприпаси створюють для озброєння винищувачів F-16 і заміни американських ракет AMRAAM і Sidewinder.

Gökdoğan — ракета ближнього бою з інфрачервоною головкою самонаведення (ГСН). Bozdoğan належить до класу ракет середньої дальності та оснащена радіолокаційною ГСН.