Головні новини дня: порятунок людей у Часовому Яру та знищення окупантів у Херсоні

Gazeta.ua зібрала головні новини неділі, 10 липня.

Триває рятувальна операція у місті Часів Яр Бахмутського району Донецької області. Там російські окупанти поцілили у п’ятиповерхівку. Станом на 13:00 виявили тіла 15 загиблих людей, під завалами можуть перебувати ще 24 людини, серед них дитина. З трьома людьми вдалося встановити контакт. Одного чоловіка витягнули.

У тимчасово захопленому Херсоні Збройні сили України влучили у військову частину росіян на вулиці Пестеля. Вона горіла ще від вранішніх попадань о 5-й ранку, а потім знову, коли влучили в 10-й. Очевидці повідомляють про крики росіян під завалами. Підтверджені втрати противника становлять 15 осіб і понад 60 одиниць техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Зміцнить почуття безкарності Москви”: МЗС про рішення Канади щодо Північного потоку

9 липня внаслідок ворожого обстрілу в Інгулецькому районі Кривого Рогу загинула чемпіонка України зі спортивних танців Дар’я Курдель. 20-річна дівчина вранці саме тренувалась на спортмайданчику.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про скасування військового збору для захисників України. Глава держави підписав документ 7 липня. Про це свідчать дані картки закону, оприлюднені на сайті парламенту. Йдеться про зміни до Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування військовим збором зарплат людей, які беруть участь в бойових діях в умовах воєнного стану. Депутати ухвалили їх 19 червня.

Російські окупанти розстріляли двох чоловіків у Харківській області. Один з них Антон Щербаков, колишній поліцейській, намагався виїхати 27 лютого разом з дружиною та дітьми. Вже після звільнення Ольховки в полі знайшли тіла Щербакова та його друга, а також cпалений автомобіль.

Росіяни розбомбили 2-й батальйон 1-го армійського корпусу так званої “народної міліції ДНР” у Донецькій області. Батальйон мобілізованих воював у складі збройних сил Росії. Про це йдеться у перехопленій розмові, яку оприлюднила Служба безпеки України в YouTube. Російські загарбники намагалися зберегти цей інцидент у секреті.