У Німеччині готують зігрівальні зали на випадок відключення газу взимку

Міста Німеччини розробляють плани на випадок відключення рф газу взимку і нестачі енергії для опалення житлових приміщень.

Про це повідомляє Bild. Так, місто Людвігсхафен планує відкрити зали, в яких громадяни можуть зігрітися, якщо в їхніх квартирах буде дуже холодно. Мер міста Ютта Штайнрук пояснила BILD: «Ми готуємось зараз до надзвичайних ситуацій восени та взимку». За її словами, спортивний комплекс імені Фрідріха Еберта стане головним центром, де мешканці матимуть змогу безкоштовно відігріватися.

Міста Нойштадт, Франкенталь та Ландау також планують так звані «теплі острівці». У планах крім того повне відключення ночами освітлення в громадських приміщеннях і світлофорів.

Мінекономіки землі Північний Рейн-Вестфалія планує зменшити опалення восени та взимку, а також споживання теплої води у кухнях та санітарних приміщеннях. У Рендсбурзі на різдвяному ярмарку не буде ковзанки. На думку місцевої адміністрації, на виробництво та підтримку штучного льоду витрачається дуже багато енергії.

Нагадаємо, незважаючи на заперечення української сторони, Канада поверне Німеччині російську газову турбіну, яку москва називає критичною для надходження природного газу до Європи. Про відповідне рішення у суботу, 9 липня, оголосив міністр природних ресурсів Джонатан Вілкінсон.

Україна виступає проти передачі Канадою турбіни компанії «Газпром» для поставок природного газу до Німеччини, оскільки цей крок суперечить санкціям стосовно рф. Крім того, це ніяк не зупинить газовий шантаж кремля.